Covid-19: Važne informacije
Izbornik Rezerviraj

Od 8. do 10. kolovoza dođite na srednjovjekovni 493. Krčki sajam Lovrečeva

Posjetite Krčki sajam

Ponekad bi htjeli vremeplovom otići nekamo u prošlost? Ili otputovati što dalje od svega poznatog i uživati kao pravi hedonist? E pa sada imate priliku! Dođite na Krk i budite dio Krčkog sajma Lovrečeva.

Još od vremena Liburna, preko antike, srednjeg i novog vijeka pa sve do danas, područjem Krka hodali su, družili se i trgovali mnogi.

Tako je daleke 1524. godine, polako ali sigurno, Krk postao centar okupljanja raznih europskih i svjetskih trgovca. Krčani su prepoznali svoju vrijednost te se od onda, pa sve do danas, tradicijski jednom godišnje održava trodnevni Krčki sajam. 

Po čemu je Krčki sajam toliko poseban?

Srednjovjekovni Krčki sajam Lovrečeva najdugovječnija je tradicijska manifestacija na cijelom sjevernom Jadranu koju organiziraju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk zajedno s partnerima i raznim udrugama. 

Većina ostalih povijesnih manifestacija pokušava ponovno oživjeti povijest, što ovdje nije slučaj. Naime, Krčki sajam sjedinjuje sajmenu tradiciju i nezaobilaznu gastro ponudu s povijesnim elementima te brojnim zabavnim, tradicijskim i kulturnim sadržajima.

Krčki sajam spoj je tradicije, krčke gastronomije i modernizma

Mnogo je razloga za posjetiti Krčki sajam

Na jednom mjestu od 8. do 10. kolovoza očekuje vas:

Krčki sajam i rezanje pršuta

Ove će se godine Krčki sajam održati na čak pet autentičnih krčkih pozornica - Trgu Kamplin, Veloj placi, Krčkoj rivi, Glavnom mulu i Vinjolama na kojima vas očekuje sasvim drugačiji sadržaj.

Program na Trgu Kamplin

Na Trgu Kamplin očekuje vas putovanje u doba srednjeg vijeka. Upoznat ćete krčke vitezove, streličare, trgovce, zabavljače, lakrdijaše, i ako ćete imati sreće, upoznat ćete samog kneza Frankopana.

8. kolovoz (utorak)

9. kolovoz (srijeda)

10. kolovoz (četvrtak)

Program na Veloj placi

Program na Veloj placi pripremile su udruge i kulturno umjetnička društva iz grada Krka te Kornića, Vrha i Poljica.

8. kolovoz (utorak)

9. kolovoz (srijeda)

10. kolovoz (četvrtak)

Program na Krčkoj rivi

Dobru atmosferu na krčkoj rivi donijeti će brojni izvođači, a noć svetog Lovre ne prolazi bez glazbenog vatrometa u ponoć, nakon kojeg slijedi koncert Parnog Valjka.

8. kolovoz (utorak)

9. kolovoz  (srijeda)

10. kolovoz (četvrtak)

Program na Glavnom mulu

Na Glavnom mulu očekuje vas noćna zabava do ranih jutarnjih sati. 

Program na trgu Vinjole

Tko kaže da srednji vijek i elektronika ne idu zajedno? Dođite u srijedu na trg Vinjole i uživajte u glazbenim umjetničkim djelima naših DJ-eva. 

9. kolovoz (srijeda)    


Još vas jednom toplo pozivamo na Krčki sajam Lovrečeva.

Osjetite čar koju grad Krk pruža jedinstvenim spajanjem prošlosti i sadašnjosti i rezervirajte vrhunski smještaj u Hotelima Krk!

Rezervirajte smještaj već danas

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit