Izbornik Rezerviraj

Dani bakalara u restoranu Marina

04.12.2017
Dođite na bakalar u restoran Marina!

Restoran Marina poziva vas da od 9.12. do 24.12 dođete i uživate u ukusnim i raznovrsnim jelima od bakalara! Ipak smo jedan od 100 najboljih restorana u Hrvatskoj pa od naših kreativnih chefova očekujte samo najbolje! 

Prva nedjelja adventa je iza nas što znači da smo svi više-manje u blagdanskoj atmosferi. Oni nestrpljivi polako ukrašavaju domove božićnim ukrasima, kupuju žaruljice i kuglice za bor, a oni kojima je ipak hrana na prvom mjestu, već ozbiljno proučavaju recepte tražeći najbolja jela za blagdanski stol.

Iako će se na mnogim stolovima naći nezaobilazni božićni kolači, keksići i purica s mlincima, kod nas u morskim krajevima sigurno će se naći i bakalar. 

Bakalar: riblji klasik i obavezno jelo za Badnjak

Dobra organizacija i strpljenje ključni su za pripremu blagdanske hrane, pogotovo kada se radi o bakalaru. No običaji su običaji, pa tako ni Badnjak nije Badnjak bez bakalara. Barem što se tiče gotovo cijelog Jadrana, a posebice Krka. 

Njegova priprema je mnogo zahtjevnija od ostalih riba jer njegovo meso treba omekšati prije samog kuhanja. Iako je pravi melem za okusna osjetila, upravo zbog zahtjevnosti mnogi odustaju od njegove komplicirane pripreme koja zna potrajati i nekoliko dana. 

Od svih jela, najpoznatiji je bakalar na bijelo

Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, a to su bakalar na crveno i bakalar na bijelo. 

Bakalar na crveno se priprema tako da se kuhanom bakalaru doda pečeni luk, maslinovo ulje, peršin, češnjak i koncentrat rajčice, dok na bijelo postoje dvije verzije. Namaz od bakalara gdje se kuhani bakalar miješa s maslinovim uljem, češnjakom, peršinom i ostalim začinima te bakalar na lešo s kuhanim krumpirom.

Bakalar se također može slagati i kao složenac, pripremati u kombinaciji s povrćem, pirjati ili ga se može pripremiti u zemljanom loncu s ploškama krumpira, češnjakom, slanim srdelama, rajčicom i lukom - baš kao što su ga naši stari znali pripremiti. 

Najbolji recept za ove blagdane? Ukusni jelovnik restorana Marina

Restoran Marina na Krku

Restoran Marina  već je nekoliko godina zaredom uvršten u 100 najboljih restorana Hrvatske. A naša kreativna kulinarska ekipa uživa u pripremi novih i tradicionalnih blagdanskih jela. Tako su i ove godine pripremili vrhunski blagdanski meni čija je glavna namirnica upravo bakalar!

Na meniju se nalazi neizostavan bakalar na bijelo, pa toplo-hladna salata, tagliatelle i šurlice s bakalarom, zapečeni bakalar s ovčjim sirom, brudet…

Dani bakalara u Marini - menu

Nakon dobrog jela preporučujemo vam da se uputite na Velu placu i uživate u prigodnom programu “Adventa na placi”. 

Bliži se Nova godina


Još uvijek ne znate gdje dočekati Novu godinu? U gradu Krku možete birati. Ako niste za doček na otvorenom, vrata naših hotela su vam otvorena.

Saznajte više na sljedećem linku: Veselo ususret Novoj godini s Hotelima Krk

Rezervirajte smještaj! 

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics