Izbornik Rezerviraj

Camino Krk – upoznajte otok pješice

28.05.2021
Camino Krk staza (Izvor slike: Turistička zajednica grada Krka)

Krenite u pješačku avanturu stazom Camino na Krku! Ta nedavno označena pješačka ruta otkriva svu ljepotu raznolikosti otoka Krka. Osim što pridonosi vašoj fizičkoj i duhovnoj dobrobiti, pješačenje vam pruža priliku da prošećete kroz bujno zelenilo i kroz gola stjenovita područja. Također možete uživati u spektakularnim pogledima, ljupkim starim gradovima i selima, povijesnim znamenitostima i prekrasnim plažama.

Camino Krk – dio europske mreže

Camino de Santiago poznata je hodočasnička ruta koja završava u katedrali sv. Jakova u španjolskom gradu Santiago de Compostela. Ruta se nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine, a proširena je kako bi se stvorila još šira mreža hodočasničkih ruta po cijeloj Europi. Krčka staza prva je staza u Hrvatskoj koja je uključena u europsku mrežu.

 

Pješačenje stazom Camino Krk (izvor slike: Turistička zajednica Grada Krka)

Krčka staza

Prošećite 150 km sve do druge strane otoka i otkrijte njegovo fascinantno blago! Polazišna točka kružne rute Camino jest katedrala u gradu Krku, a odredište je crkva sv. Jakova u Korniću u blizini Punta. Riječ je o jednom od najboljih načina da istinski doživite kulturno-povijesnu baštinu i prirodne raznolikosti otoka Krka.

Staza Camino Krk podijeljena je u sedam etapa otprilike iste duljine koje je moguće prijeći u tjedan dana: grad Krk – Brzac (23 km); Brzac – Malinska (23 km); Malinska – Omišalj (19 km); Omišalj – Čižići (21 km); Čižići – Vrbnik (22 km); Vrbnik – Baška (23 km); Baška – Kornić (21 km).

 

Pješačenje stazom Camino Krk (izvor slike: Turistička zajednica Grada Krka)

 

Korisne informacije

Isplanirajte svoju avanturu na stazi Camino Krk i uživajte u svakom koraku. Na putu možda ne bude posebnih smještajnih objekata za hodočasnike, stoga potražite preporučene smještajne mogućnosti. Na primjer, možete iskoristiti promotivni kod Camino 2021 za rezervaciju smještaja u vili Lovorka u gradu Krku, gdje također možete kupiti Camino putovnicu za hodočasnike.

Nemojte ponijeti puno prtljage i pri ruci imajte osnovni pribor za prvu pomoć. Također je nužno nositi odgovarajuću obuću. Kako biste se lakše snašli, obavezno preuzmite kartu rute.

I ne zaboravite... Na ruti Camino Krk nije važna brzina – ono što je važno jest samo putovanje i sitnice koje za to vrijeme doživite, kao i osjećaj ispunjenosti i nadahnuća!

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics