Izbornik Rezerviraj

Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga u restoranu Marina

07.04.2017

Od 7.4. do 30.4.2017. održat će se Krk Food Fest u kojem će u prvom planu biti dvije namirnice - šparoge i šurlice. Upustite se u avanturu i isprobajte nove, a i tradicionalne okuse ovih dobro poznatih namirnica na otoku Krku.

Već se nekoliko godina zaredom na otoku Krku obilježavaju dani vladarica svakog krčkog stola - šurlica i šparoga.  Ove su godine Dani šurlica i šparoga prva proljetna etapa Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava. 

Osim što su zbog svog fantastičnog okusa odličan mamac za posjetitelje, šparoge i šurlice su ujedno dio naše povijesti. Ako niste znali, šurlice su autentična kreacija mještana otoka Krka, a divlje šparoge pripremaju se od početka same povijesti otoka Krka. 

Dani šurlica i šparoga u restoranu Marina

Šparoge: carsko povrće

Šparoge su neizostavna namirnica proljetnih jelovnika restorana i domaćinstava otoka Krka. To ne čudi, budući da je vrhunac sezone branja šparoga upravo početkom proljeća. 

Ukoliko ste dosada imali priliku kušati samo one iz uzgoja, na otoku Krku možete probati one prave, divlje šparoge! Jednom kad ih kušate, odmah ćete vidjeti razliku.

No zašto su uopće šparoge toliko cijenjene? Šparoge imaju jedinstven okus i ljekovita svojstva te su se već od starog Rima smatrale pravom delicijom. Čak su čitave flote brodova odlazile u prikupljanje šparoge za careve, pa se vjerojatno zato ponekad zovu carsko povrće.

Šurlice: autohtona tjestenina s otoka Krka

Šurlice su zapravo duguljasta tjestenina s rupom u sredini, nalik na kratke šuplje špagete, a njihova posebnost se skriva u tome što se oblikuju pomoću igle za pletenje. 

Svatko tko posjeti Krk, jednostavno mora probati šurlice. Još kad se one pojačaju s domaćim pršutom, škampima, dobrim gulašom ili divljim šparogama… U našem restoranu Marina možete isprobati razne kombinacije.

Posjetite restoran Marina za vrijeme Krk Food Festa

U Krk Food Festu sudjeluje tridesetak restorana s područja otoka Krka. Tako se možete uputiti u Bašku, Vrbnik, Klimno, Malinsku, Punat, Omišalj i naravno - u grad Krk. Tamo gdje se mi nalazimo.

Svaki će se restoran predstaviti jednim tematskim menijem i jednim glavnim jelom, a cijene su naravno vrlo povoljne. 

Naši vrsni kuhari uvijek rado isprobavaju i pronalaze nove kombinacije okusa. A vjerujte, kad se radi o šurlicama i šparogama, teško je prestati eksperimentirati - savršeno idu uz sve.

Kao restoran uvršten među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj, zadatak izbora jela bio je za nas pravi izazov. No, nakon mnogo razmišljanja i isprobavanja,  uspjeli smo se odlučiti za jela koje će predstavljati restoran Marinu. 

Evo što smo pripremili.

Jelovnik restorana Marina za Dane šurlica i šparoga

Glavni menu 

Bodulski pijat 

No, našim kuharima to nije bilo dovoljno, pa su dodatno u jelovnik uvrstili i proljetnu fritaju sa šparogama i lukom, kao i pravu gastronomsku deliciju - tagliatu od bifteka na rikuli sa šparogama i ovčjim sirom.

Dođite i uživajte u ukusnim i autentičnim jelima. Budimo iskreni, kako bolje proživjeti povijest grada nego kroz dobru hranu i koju čašu autohtonog vina Vrbničke Žlahtine?

Nadamo se da ćemo se vidjeti u ovoj prvoj etapi festivala, ali i u drugoj kad nas u svibnju očekuju Dani janjetine i sira. 

Pogledajte restoran Marinu  Rezervirajte smještaj

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit