Izbornik Rezerviraj

Krčka gastronomija - vrhunska kulinarska iskustva na otoku

23.02.2021
Krčka gastronomija za posebno blagdansko iskustvo

Razmazite svoje nepce nebeskim okusima krčke gastronomije! Bilo da uživate u plodovima mora i ribe, preferirate li izvrsno meso ili volite jela od povrća, otok obećava sasvim posebno kulinarsko iskustvo. Doista, ne samo da se njeguje tradicionalna kuhinja, već nudi i ukusna i zdrava jela. Uključuje svježe sastojke lokalnog izvora pripremljene prema receptima koji se prenose s jedne generacije na drugu.

Započnite sa ... sirom i pršutom

Uzmite zalogaj izuzetnog otočnog sira i pršuta kao svoje savršeno predjelo! Ovi poznati elementi krčke gastronomije stvoreni su u specifičnoj otočnoj mikroklimi koja se ogleda u njihovom jedinstvenom okusu. Uz čisti ovčji sir, neki od ovih domaćih sireva imaju kao dodatak i domaće bilje poput kadulje i smilja.

 

Izvor slike: Turistička Zajednica Grada Krka

Svježi i zdravi specijaliteti krčke gastronomije

Prepustite se predivnim jelima pripremljenim s darovima Jadranskog mora i Krka! Pripremljeni s nekoliko kapi vrhunskog maslinovog ulja, riba s roštilja ulovljena baš tog dana, brodet od plodova mora ili škampi sa šurlicama natjerat će vam slinu na usta. Šurlice su autentična krčka tjestenina koja se izvrsno slaže s mnogim lokalnim sastojcima poput divljih šparoga i, posebno janjećeg mesa. Krčka janjetina osebujnog je okusa, a najbolje se uživa u la peki (tradicionalna metoda sporo kuhanja) ili u žgvacetu.

Zaokružite sa ... Presnacom & Žlahtinom

Zasladite svoj obrok presnacom! Tradicionalna slastica krčke gastronomije sastoji se od ovčjeg sira i popularna je torta na cijelom otoku. Podignite čašu Žlahtine da nazdravite ovom izvrsnom obroku! Žlahtina je autentično bijelo vino proizvedeno u vinogradima vrbničkog kraja.

Za nezaboravno kulinarsko putovanje

Priuštite si izvorne okuse Krka posjetom lokalnih restorana poput restorana Marina u gradu Krku. Također, ne propustite priliku isprobati dragulje krčke gastronomije tijekom festivala hrane kao što je Krk Food Fest. Istražite i uživajte u ukusnoj gastronomiji otoka Krka

 

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics