Izbornik Rezerviraj

Krčki most – vaša topla dobrodošlica na otok

31.08.2021
Krčki most i otočić Sveti Marko (izvor: Turistička zajednica općine Malinska Dubašnica)

Krčkim mostom vrlo jednostavno možete posjetiti hrvatski „zlatni otok”! Međutim, Krčki most sâm je po sebi veličanstven prizor. U nastavku donosimo nekoliko zanimljivosti o mostu i onome što tamo možete doživjeti: 

Osnovni podatci 

Most je dug 1430 m. Visina mosta iznosi 67 m, a širina 7,5 m. Otvoren je za upotrebu prije više od 40 godina, točnije 1980. godine. To su osnovne informacije o Krčkom mostu.

Međutim, jeste li znali da je u to vrijeme prvi luk Krčkog mosta duljine 390 m, koji se pruža od kopna do otočića Sveti Marko, bio najdulji betonski luk na svijetu? Zapravo, i danas je jedan od najduljih. 

Usto, most ima dvije slabe točke, a obje su sile prirode: bura i sol Naime, u slučaju ekstremno jake bure most se mora privremeno zatvoriti.  Tijekom godina došlo je do oštećenja strukture mosta djelovanjem soli, zbog čega je bilo potrebno provesti njegovu sanaciju. 

Most koji spaja Krk i kopno i za koji se ne naplaćuje mostarina (https://www.shutterstock.com/image-photo/view-on-krk-bridge-above-1813703686)

Brz pristup otoku bez naplate mostarine 

Bez trajekta, bez naplate mostarine. Zahvaljujući Krčkom mostu posjetitelji mogu doputovati na otok brzo i bez čekanja trajekta. Usto, naplata mostarine u jednom smjeru ukinuta je 2020. godine. 

Krčki most iz različitih perspektiva

Neka vaša inspiracija bude pogled na most, bez obzira na to s koje točke ga promatrate. Ako putujete avionom, konstrukciji mosta moći ćete se diviti odozgo te ćete uvidjeti zašto je taj most toliko važan za otok. 

Uživajte u vožnji kajacima oko otočića Sveti Marko ili se otisnite na panoramsku vožnju brodom duž obale otoka i ispod mosta te se izbliza divite njegovim lukovima i konstrukciji. A ako se slučajno nađete u blizini mosta u vrijeme zalaska sunca, zastanite na trenutak i uživajte u ljepoti prirode i veličanstvene građevine. 

Pogled na Krčki most i zalazak sunca (https://www.shutterstock.com/image-photo/bridge-krk-island-sunset-croatia-154120565)

Savršena dobrodošlica

Krčki most dočekat će vas raširenih ruku. Upravo je to dojam koji ćete dobiti kad ugledate dva luka koje u sredini razdvaja otočić Sveti Marko. Dobrodošli na Krk!

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics