Izbornik Rezerviraj

Aktivnosti na otvorenom na Krku

31.03.2023
Aktivnosti na otvorenom na otoku Krku

Što čini Krk popularnom destinacijom za aktivnosti na otvorenom? Strast i posvećenost. Osim što je jedan od najvećih otoka na Jadranu, Krk se može pohvaliti predivnim i raznolikim krajolikom koji ga čini savršenom lokacijom za boravak na otvorenom. Otok je pravi izbor za fizičku aktivnost i svladavanje osobnih izazova. Ovo su naše preporuke: 

Pješačenje na Krku 

Uz mrežu staza u duljini od čak 500 km, Krk je destinacija iz snova za sve ljubitelje pješačenja. Prošećite uz obalu ili se uputite uzbrdo i uživajte u najboljem pogledu na Kvarnerski zaljev jer vrhovi Krka dosežu 568 m (Obzova) i 541 m (Veli vrh). 

Pratite kružnu stazu Camino i uronite u prirodnu i kulturnu baštinu ovog otoka. Naučite više o starom pismu kojim su se koristili Hrvati na Bašćanskoj stazi glagoljice. Osim u prekrasnom krajoliku, moći ćete uživati u savršenom miru i tišini. 

Pješačenje na Krku (izvor slike: Turistička zajednica Grada Krka)

Biciklizam na Krku 

Ako je bicikl vaše najdraže prijevozno sredstvo, onda je Krk prava destinacija za vas. Većina pješačkih staza otvorena je i za bicikle. Bez obzira na to jeste li ljubitelj brdskog biciklizma ili ste više za obiteljsku vožnju električnim biciklima, ovaj otok ima ponešto za svakoga.

Vodene aktivnosti 

Volite vodene aktivnosti? Uz Marinu Punat (najstariju na jadranskoj obali) koja će oduševiti sve ljubitelje jedrenja, otok pruža i brojne druge mogućnosti za vodene sportove. Okušajte se u wakeboardingu (Cable Krk u Punatu), skijanju na vodi, kajakarenju, vožnji vodenim skuterom i brojnim drugim sportovima. U blizini se može pronaći i nekoliko zanimljivih lokacija za ronjenje zbog kojih je otok popularan i među ljubiteljima ronjenja. 

Događaji na otvorenom 

Tijekom cijele godine. Iako je otok najživlji tijekom ljeta, kalendar događanja nudi brojne aktivnosti na otvorenom u kojima možete uživati i u proljeće i ljeto. Neki od njih su Krk Bike Story (travanj), Camino Krk Story (travanj), vođeno pješačenje po otoku (svibanj) i događaji na otvorenom (jesen). 

Aktivnosti na otvorenom na Krku … za svakoga 

Aktivnosti za sve uzraste. Razonoda za sportaše i one malo manje aktivne. Krk je bez sumnje destinacija za aktivni odmor za svakoga! Tijekom cijele godine. 

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics