Izbornik Rezerviraj

Krk Food Fest: Dani janjetine u restoranu Marina

05.05.2017
Foto: Maja Danica Pečanić, HTZ

Od 6.5. do 28.5.  održava se druga etapa gastro manifestacije Krk Food Festa. Ovog puta, glavnu ulogu imaju krčka janjetina i krčki ovčji sir. Dođite u jedan od 100 vodećih restorana u Hrvatskoj - restoran Marinu i uživajte u pravoj domaćoj janjetini.  

Travanj se polako bliži kraju što znači da je kraj i prvoj proljetnoj etapi gastro manifestacije Krk Food Festa - Danima šurlica i šparoga.

Nakon ovih lakših namirnica, ljubitelji mesa će napokon doći na svoje jer u subotu, 6.5. počinje druga etapa tradicionalne manifestacije Krk Food festa u kojoj će ovog puta glavnu ulogu imati janjetina i sir!

Krčka janjetina i domaći ovčji sir: vrhunske delicije jedinstvenog okusa

Krčki ovčji sir je autohtoni otočki sir po kojem je otok Krk, uz sve ostale delicije, dobro poznat širom Hrvatske, a i svijeta. 

Ovčji sir spada u skupinu polutvrdih i polumasnih sireva, žućkaste je boje, a zbog krčke vegetacije i začinskog bilja kojim se ovce hrane, karakterizira ga intenzivan i specifičan miris te izražen, aromatičan i bogat okus. Uz ovčji sir, možete probati dimljeni ovčji sir i sireve prirodno obogaćene aromom začinskih bilja kao što su ružmarin, orah ili kadulja. 

Krčka janjetina poznata je po svom aromatičnom okusu

Oni koji obožavaju mesne delicije zasigurno neće moći odbiti janjetinu. Pogotovo kada je riječ o onoj krčkoj janjetini. Njezina posebnost leži u specifičnom aromatičnom mirisu i okusu za kojeg je, opet, zaslužna krčka vegetacija. Najčešće se priprema ispod peke ili na ražnju uz mladi luk, pečeni krumpir i domaći kruh.

Gdje su gastro događaji, tu je i restoran Marina

Boutique hotel Marina najekskluzivniji je objekt u sastavu hotelske kuće Hoteli Krk u sklopu kojeg se nalazi i zvijezda ovog članka - gurmanski restoran Marina

Restoran Marina uvršten je među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj u čijem se ugodnom ambijentu uz samo more svatko može prepustiti gastronomskim užicima krčke, nacionalne i internacionalne kuhinje.

U restoranu Marina uživajte u gastro delicijama tik uz more

Budući da u svoju ponudu želimo uvrstiti čim više domaćih sezonskih namirnica, svako malo organiziramo tematske gurmanske ponude, pa ne čudi što sudjelujemo i u gastro manifestaciji Krk Food Fest. Tako od 6.5. do 28.5 uz redovitu bogatu ponudu vrhunskih jela, možete kušati i posebno osmišljena jela za ovu prigodu u kojem glavnu ulogu ima krčka janjetina. 

Specijaliteti od janjetine u restoranu Marina 

Budući da želimo predstaviti autentično iskustvo naše gastronomske ponude, odlučili smo se predstaviti jednim tradicionalnim i jednim modernim jelom.  Za tradicionalno jelo odabrali smo nepogrešivu pečenu janjetinu s mladim krumpirom i ružmarinom, a za modernu verziju jela spojili smo janjetinu sa što više sezonskih i tradicionalnih krčkih namirnica (med kadulje, divlje šparoge, maslinovo ulje...).

Osim toga, u ponudi će se naći i promotivni menu s jelima od janjetine i sira po vrlo povoljnim cijenama.

Svjesni smo da neki od vas neće moći doći na ovaj pravi festival okusa, pa smo odlučili podijeliti i nekoliko recepata. Tek toliko da znate što propuštate.

Tradicionalni recept: Pečeni janjeći but s mladim krumpirom i ružmarinom (4 osobe)

Janjeći but nasoliti i staviti u posudu s maslinovim uljem, zapeći u pećnici na 220 stupnjeva, s obje strane dok na površini ne dobijete zlatno žutu  boju.

Dodati vino, ružmarin, češnjak i malo povrtnog temeljca, smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva, peći 1,5 h do 2 h. U toku pečenja meso podlijevati temeljcem. Pola sata prije kraja pečenja dodati krumpir i kapulu rezanu na veće komade.

Moderni recept: Pirjana janjetina s mediteranskim travama i medom od kadulje ( 4 osobe )

Otkošteni janjeći but nasoliti, namazati mješavinom začinskih trava (prethodno usitnjenih u mužaru) i medom. Zatim ga zarolati, svezati kuhinjskim koncem, staviti u dublju posudu te pirjati uz stalno podlijevanje temeljcem, dok ne omekša (1,5 do 2 h).

Izrezati na ploške, i poslužiti na salati od rige, cherry rajčica, maslina i pirjanih šparoga, koju smo začinili balsamicom i maslinovim uljem.

Krk je između ostalog poznat po kvalitetnim vinima od kojih je najpoznatija Vrbnička žlahtina. Preporučujemo da uz ove gastronomske delicije uživate u ovom kvalitetnom suhom vinu svjetložute boje.

Dobar tek!

Kontakt:

MARINA Hotel & Restoran
Obala Hrv. mornarice 8, 51 500 Krk 
Tel. 00385 (0)51 221 128   Fax. 00385 (0)51 221 357 
marina@hotelikrk.hr 


Pogledajte restoran Marinu Rezervirajte smještaj

Prijavi se i ostvari 5% popusta
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite 5% kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Dražica Hotel Resort

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 655 755

info@hotelikrk.hr

Pošalji upit

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit