Izbornik Rezerviraj

Krk Food Fest: Dani janjetine u restoranu Marina

05.05.2017
Foto: Maja Danica Pečanić, HTZ

Od 6.5. do 28.5.  održava se druga etapa gastro manifestacije Krk Food Festa. Ovog puta, glavnu ulogu imaju krčka janjetina i krčki ovčji sir. Dođite u jedan od 100 vodećih restorana u Hrvatskoj - restoran Marinu i uživajte u pravoj domaćoj janjetini.  

Travanj se polako bliži kraju što znači da je kraj i prvoj proljetnoj etapi gastro manifestacije Krk Food Festa - Danima šurlica i šparoga.

Nakon ovih lakših namirnica, ljubitelji mesa će napokon doći na svoje jer u subotu, 6.5. počinje druga etapa tradicionalne manifestacije Krk Food festa u kojoj će ovog puta glavnu ulogu imati janjetina i sir!

Krčka janjetina i domaći ovčji sir: vrhunske delicije jedinstvenog okusa

Krčki ovčji sir je autohtoni otočki sir po kojem je otok Krk, uz sve ostale delicije, dobro poznat širom Hrvatske, a i svijeta. 

Ovčji sir spada u skupinu polutvrdih i polumasnih sireva, žućkaste je boje, a zbog krčke vegetacije i začinskog bilja kojim se ovce hrane, karakterizira ga intenzivan i specifičan miris te izražen, aromatičan i bogat okus. Uz ovčji sir, možete probati dimljeni ovčji sir i sireve prirodno obogaćene aromom začinskih bilja kao što su ružmarin, orah ili kadulja. 

 Foto: Renco Kosinozić, Photonet

Oni koji obožavaju mesne delicije zasigurno neće moći odbiti janjetinu. Pogotovo kada je riječ o onoj krčkoj janjetini. Njezina posebnost leži u specifičnom aromatičnom mirisu i okusu za kojeg je, opet, zaslužna krčka vegetacija. Najčešće se priprema ispod peke ili na ražnju uz mladi luk, pečeni krumpir i domaći kruh.

Krčka janjetina poznata je po svom aromatičnom okusu

Gdje su gastro događaji, tu je i restoran Marina

Boutique hotel Marina najekskluzivniji je objekt u sastavu hotelske kuće Hoteli Krk u sklopu kojeg se nalazi i zvijezda ovog članka - gurmanski restoran Marina

Restoran Marina uvršten je među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj u čijem se ugodnom ambijentu uz samo more svatko može prepustiti gastronomskim užicima krčke, nacionalne i internacionalne kuhinje.

U restoranu Marina uživajte u gastro delicijama tik uz more

Budući da u svoju ponudu želimo uvrstiti čim više domaćih sezonskih namirnica, svako malo organiziramo tematske gurmanske ponude, pa ne čudi što sudjelujemo i u gastro manifestaciji Krk Food Fest. Tako od 6.5. do 28.5 uz redovitu bogatu ponudu vrhunskih jela, možete kušati i posebno osmišljena jela za ovu prigodu u kojem glavnu ulogu ima krčka janjetina. 

Specijaliteti od janjetine u restoranu Marina 

Budući da želimo predstaviti autentično iskustvo naše gastronomske ponude, odlučili smo se predstaviti jednim tradicionalnim i jednim modernim jelom.  Za tradicionalno jelo odabrali smo nepogrešivu pečenu janjetinu s mladim krumpirom i ružmarinom, a za modernu verziju jela spojili smo janjetinu sa što više sezonskih i tradicionalnih krčkih namirnica (med kadulje, divlje šparoge, maslinovo ulje...).

Osim toga, u ponudi će se naći i promotivni menu s jelima od janjetine i sira po vrlo povoljnim cijenama.

Svjesni smo da neki od vas neće moći doći na ovaj pravi festival okusa, pa smo odlučili podijeliti i nekoliko recepata. Tek toliko da znate što propuštate.

Tradicionalni recept: Pečeni janjeći but s mladim krumpirom i ružmarinom (4 osobe)

Janjeći but nasoliti i staviti u posudu s maslinovim uljem, zapeći u pećnici na 220 stupnjeva, s obje strane dok na površini ne dobijete zlatno žutu  boju.

Dodati vino, ružmarin, češnjak i malo povrtnog temeljca, smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva, peći 1,5 h do 2 h. U toku pečenja meso podlijevati temeljcem. Pola sata prije kraja pečenja dodati krumpir i kapulu rezanu na veće komade.

Moderni recept: Pirjana janjetina s mediteranskim travama i medom od kadulje ( 4 osobe )

Otkošteni janjeći but nasoliti, namazati mješavinom začinskih trava (prethodno usitnjenih u mužaru) i medom. Zatim ga zarolati, svezati kuhinjskim koncem, staviti u dublju posudu te pirjati uz stalno podlijevanje temeljcem, dok ne omekša (1,5 do 2 h).

Izrezati na ploške, i poslužiti na salati od rige, cherry rajčica, maslina i pirjanih šparoga, koju smo začinili balsamicom i maslinovim uljem.

Krk je između ostalog poznat po kvalitetnim vinima od kojih je najpoznatija Vrbnička žlahtina. Preporučujemo da uz ove gastronomske delicije uživate u ovom kvalitetnom suhom vinu svjetložute boje.

Dobar tek!

Kontakt:

MARINA Hotel & Restoran
Obala Hrv. mornarice 8, 51 500 Krk 
Tel. 00385 (0)51 221 128   Fax. 00385 (0)51 221 357 
marina@hotelikrk.hr 


Pogledajte restoran Marinu Rezervirajte smještaj

Prijavi se i ostvari 5% popusta
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite 5% kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Dražica Hotel Resort

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 655 755

info@hotelikrk.hr

Pošalji upit

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit