Izbornik Rezerviraj

Krk – jedan od najvećih otoka u Hrvatskoj

28.02.2023
Otok Krk, jedan od najvećih u Hrvatskoj

Velik, popularan i savršeno raznolik. Ove riječi opisuju Krk, ali ne mogu u potpunosti dočarati taj veličanstveni otok u Kvarnerskom zaljevu. Poznat od davnina, oduvijek je bio popularno mjesto, u prošlosti predmet želja pomorskih sila, a danas posebno omiljeno mjesto ljubitelja mora.

Otok blaga  

Kao zlato! Iako ljudska prisutnost seže još u pretpovijesno doba, Krk su stari Rimljani nazvali Insula Aurea (lat. „zlatni otok“) zbog ugodne klime, povoljnog zemljopisnog položaja i vegetacije. Taj se naziv zadržao kroz stoljeća, a vrijedi i danas s obzirom na broj posjetitelja koje godišnje privuče.

Krk se naziva i „kolijevkom hrvatske kulture“. Naime, otok obiluje starim dokumentima pisanim hrvatskim jezikom i glagoljicom. Najstariji među njima, Bašćanska ploča, smatra se najvažnijim svjedočanstvom rane hrvatske pismenosti.  

Glagoljaška baština – Bašćanska staza glagoljice na otoku Krku (Izvor slike: Turistička zajednica Općine Baška)

Najveći otok?  

1244. Toliko ima otoka u Hrvatskoj. A Krk se dugo vremena smatrao najvećim među njima. Međutim, prije tri desetljeća utvrđeno je da Krk i Cres imaju istu površinu. Preciznija mjerenja pokazala su da je Cres zapravo veći za svega nekoliko četvornih metara. Ipak, Krk je najnaseljeniji hrvatski otok.

Najpristupačniji 

Dolazak na Krk jednostavan je i lak! Ne samo da je jedan od rijetkih otoka koji je s kopnom povezan mostom (kao i Pag, Vir, Murter i Čiovo), tu se nalazi i međunarodna zračna luka, konkretno u blizini Omišlja, u koju pristižu letovi iz cijele Europe. Ona je i najprometnija otočna zračna luka. 

Krk je vrh 

Možda nije najveći, ali je sigurno jedan od najposebnijih. Krk je lako dostupan i  nudi raznolikost krajolika te fascinantnu i jedinstvenu kulturnu baštinu i gastronomiju. Također vas poziva da uživate u odmoru sa svim blagodatima modernog života, te ujedno osjetite iskonski Mediteran. Čisto zlatno iskustvo na moru. 

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics