Izbornik Rezerviraj

Vina otoka Krka, otkrijte žlahtinu i druga vina

29.09.2022
Vina otoka Krka – žlahtina (izvor slike: Turistička zajednica Grada Krka)

Nazdravite čašom autohtonog krčkog vina, na primjer žlahtine, i pozdravite dolazak jeseni! Iskoristite odlične uvjete na otoku i priuštite si odmor kako biste uživali u ovom divnom godišnjem dobu.

Čudesno doba godine 

Ljetnih vrućina možda više nema, ali na otoku vlada posebna živost. I dalje je ugodno toplo i pretežno sunčano, savršeno za aktivnosti na otvorenom i izlete na kojima ćete otkriti sve tajne otoka. To je i vrijeme berbe grožđa, kada su vinogradi puni života. Stoga, istražite vina otoka Krka, krenite na vinsku turu, kušajte lokalno proizvedenu žlahtinu i ostala otočka pića.

Vrbnička žlahtina 

Kušajte osvježavajuće bijelo krčko vino! Žlahtina svoje ime duguje staroslavenskom pridjevu koji znači „plemenit”. Naime, tradicija proizvodnje vina seže stoljećima unazad, a autohtone sorte vina važan su dio vrbničke, ali i krčke tradicije.

Uživajte u ljepoti vinograda i slikovitom krajoliku nadohvat grada Vrbnika smještenog na vrhu litice! Vino se proizvodi u zaštićenoj dolini nedaleko Vrbnika, a koristi se diljem otoka kao savršena nadopuna autohtonim krčkim jelima kao što su janjetina ili šurlice.

 

Pjenušavo vino Valomet 

Jedinstven u svijetu i to ravno iz mora! Boce Valometa čuvaju se 30 m ispod razine mora točno podno impresivnih litica na kojima se smjestio Vrbnik. Naziv vina potječe od lokalnog imena ovih litica. Valomet je i izvrstan suvenir ili poklon za ponijeti kući.

Jesenski odmor za pamćenje 

Doživite boje Krka u jesen! Odlučite li odsjesti u gradu Krku, bit ćete na izvrsnoj lokaciji za provesti aktivan odmor, upoznati bogatu baštinu bez gužvi i uputiti se u vinsku (avan)turu. Živjeli!

 

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics