Izbornik Rezerviraj

Najbolje plaže na Krku

29.07.2023
Najbolje plaže na Krku: Oprna

Kamenite, šljunčane ili pješčane. Prekrasne i skrivene. S prirodnom hladovinom i kristalno čistim morem. Otok Krk uistinu nudi pregršt prekrasnih plaža za svačiji ukus. Mnoge od njih nose i oznaku Plave zastave kao simbol čistog mora i odlične ponude sadržaja. Osim toga, ima i onih do kojih je možda malo teže doći, ali vrijede svakog truda. Otkrivamo vam neke od najboljih plaža na Krku:

Stara Baška: Oprna i Zala

Uputite se do Stare Baške koja je prošarana brojnim uvalama s očaravajućim krajolikom, kao što je Oprna. Do ove nezaobilazne šljunčane plaže okupane bistrim morem nažalost nije lako doći, no možete se odlučiti i za organizirani izlet iz Krka ili prijevoz taxi brodom. Ako idete automobilom, svakako sa sobom ponesite prikladnu obuću zbog zahtjevnijeg puta nizbrdo. Na plaži možete unajmiti ležaljku i suncobran, a osvježavajućim pićem možete se počastiti u baru.

Ako nastavite malo južnije, naići ćete na Zalu, još jednu prekrasnu šljunčanu plažu. Do nje možete stići brodom, biciklom ili možete parkirati svoj automobil na obližnjem parkiralištu. Na plaži se nalazi bar u kojem se uz omiljeno piće možete rashladiti od ljetnih vrućina.

Vrbnik: Potovošće

Pronađite skriveni raj na stjenovitoj istočnoj strani Krka u blizini Vrbnika! Zaputite se biciklom ili automobilom do šljunčane plaže Potovošće (parking se naplaćuje po dolasku). Unajmite suncobran i ležaljku, pronađite osvježenje u baru i provedite cijeli dan opuštajući se na plaži. Oduševit će vas kontrast boja između bistrog plavog mora i zelenih brežuljaka koji okružuju uvalu.

Najbolje plaže na Krku: Potovošće (izvor slike: Turistička zajednica Općine Vrbnik) (https://vrbnik.hr/wp-content/uploads/2018/01/5L8A0236.jpg)

Najbolje plaže na Krku: Potovošće (izvor slike: Turistička zajednica Općine Vrbnik)

Baška: Vela i Mala luka

Otkrijte skrivene ljepote istočno od Baške! Poznata plaža Vela luka smještena je u uvali i do nje se obično stiže (taxi) brodom, a pješke se može doći označenom stazom dugačkom nekoliko kilometara. Možete unajmiti ležaljku, suncobran ili pedalinu, a ako ogladnite, na plaži se nalazi i restoran.

Ako nastavite istom stazom, stići ćete do šljunčane plaže Mala luka okružene pašnjacima i ostacima obližnje utvrde Corinthia s koje se pruža veličanstveni pogled. Obje su plaže prekrasne i okupane očaravajućim plavim morem.

Otkrijte još vrhunskih plaža na Krku

Uživajte u ljepotama prirode na plažama Oprna, Zala, Vela luka, Mala luka ili Potovošće. A osim njih, Krk nudi i pregršt drugih prekrasnih plaža koje čekaju da ih otkrijete!

 

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics