Izbornik Rezerviraj

Najbolji izleti s Krka

23.08.2023
Najbolji izleti s Krka – Nacionalni park Plitvička jezera (Izvor fotografije: Turistička zajednica Ličko-senjske županije)

Uživate u odmoru na Krku? Zašto ga ne biste dodatno obogatili i posjetili znamenitosti u blizini? Predlažemo vam sljedeće izvrsne izlete:

Nacionalni parkovi

Četiri. Toliko se nacionalnih parkova nalazi na samo dva sata vožnje od grada Krka. Želite otkriti čaroban šum slapova i prekrasna tirkizna jezera? Najpopularniji hrvatski nacionalni park, Plitvička jezera, udaljen je samo 136 km.  Zanima vas prirodna i kulturna baština skupine otoka uz obalu Istre? Zaputite se u Fažanu (147 km) i uhvatite brod za Brijune. Želite uživati u okrepljujućem zelenilu i prekrasnom pogledu s vrha planine? Posjetite Risnjak ili Sjeverni Velebit koji su od vas udaljeni tek 63 km, odnosno 108 km.

Park prirode Učka

Odaberite planinarenje ili vožnju biciklom uz nevjerojatan pogled koji se proteže s vrha Učke na istarski poluotok i Kvarnerski zaljev! Ovaj park prirode smješten je svega 75 km od grada Krka. Kad ste već tamo, možete se zaputiti i na sam jug poluotoka i zaplivati u kristalno čistom moru na rtu Kamenjak, koji je također zaštićena prirodna znamenitost.

Rijeka i Opatija

U najbolje izlete s Krka ubrajaju se i gradske destinacije pa možete doživjeti vrevu najveće hrvatske luke i trećeg najvećeg grada – Rijeke! Prije nekoliko godina Rijeka je proglašena Europskom prijestolnicom kulture, a ondje ćete vidjeti kako izgleda spoj austrougarske baštine i suvremenog gradskog ugođaja. Prošećite povijesnom jezgrom grada uz poznatu šetnicu Korzo, posjetite muzeje i pronađite spokojno utočište na Gradini i u marijanskom svetištu na Trsatu, otkud se proteže pogled na more i cijeli grad.

Možete posjetiti i Kraljicu Sredozemlja – Opatiju! Taj je šarmantan gradić jedna od najstarijih hrvatskih turističkih destinacija, a poznata je po skulpturi Djevojke s galebom, živopisnoj tržnici i šetalištu Lungomare koja započinje u gastronomskom raju – mjestu Volosko.

Najbolji izleti s Krka: Šetalište Lungomare u Opatiji (Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Opatije)

Izvrsni izleti s Krka

Odlutajte malo dalje od otoka i istražite najbolje znamenitosti u blizini! Odaberite jedan od izvrsnih izleta na koje se možete zaputiti s Krka: posjetite nacionalne parkove i parkove prirode ili istražite šarmantne gradove Opatiju i Rijeku. Osigurajte si odmor za pamćenje.

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics