Izbornik Rezerviraj

Najljepše plaže otoka Krka

28.06.2017
Plaža Oprna, Stara Baška

Dolazite na odmor na otok Krk i uvijek se kupate na istoj plaži? Ove godine izbjegnite rutinu i posjetite neke od najljepših plaža u okolici Krka. Neke od njih su dobro skrivene, a neke su tik pred vašim očima!

Otok Krk nadaleko je poznat po vrlo čistom moru. Najveća potvrda tome je što se otok Krk naziva i otokom plavih zastava koje simboliziraju čistoću mora i kvalitetu ponude na samim plažama. Tako se do sada od ukupno 37 Plavih zastava na području Kvarnera, čak njih 15 nalazi na otoku Krku. 

Grad Krk obiluje plažama tako da se mogu naći razni tipovi po svačijim željama i potrebama. Većina njih zavrijedila je i Plavu zastavu koja se dobiva na temelju visoke kakvoće usluge, čistoće mora i obale te opremljenosti i uređenosti plaža.

Neke od najpoznatijih i najposjećenijih su plaža Ježevac, Porporella i Dražica. Plaže Porporella  i Ježevac prekrasne su šljunčane plaže koje se nalaze u zapadnom dijelu grada, dok je plaža  Dražica, stjenovito-šljunčana plaža s uređenim platoima za sunčanje, smještena istočnije od centra grada ispod naših hotela Dražica, Ville Lovorka i Ville Tamaris.

Plaža Dražica, ispod Ville Tamaris

Uz plaže se nalazi nekoliko restorana i lokala, a ovdje su i tuševi, mogućnost najma suncobrana i ležaljki. Na ovom području nalaze se i dječji parkovi, teniski tereni, odbojka na pijesku, a odnedavno i vježbalište na otvorenom Krk Street Workout Park. No, za one koji više vole opuštanje na plaži preporučamo masažu ili tretman prirodne pedikure u Fish Pedicure Krk

Iako na otoku Krk ima mnogo prekrasnih plaža, donosimo vam našu listu top 5 plaža koje bi svakako trebali posjetiti za vrijeme vašeg odmora na otoku Krku. 

1. Vela Luka, pored Baške

Vela Luka jedna je od najljepših uvala na otoku Krku. Duga je oko 1,8 km i široka oko 400 metara. Uz to što je velika, dno uvale je pješčano, a na kraju uvale nalazi se pješčana plaža i izvor pitke vode.


 

Do uvale se može doći jedino brodom ili pješke planinarskim stazama dugima 6 km. Iako se čini kao dug put, jednom kad dođete do zaljeva Vele Luke, sav napor će se činiti kao zaslužen. 

Na plaži se nalazi restoran gdje se možete osvježiti i posuditi ležaljku te naručiti taxi brod koji će vas odvesti nazad do Baške. 

2. Vela plaža, Baška

Vela plaža nalazi se u samom centru Baške te je okružena brojnim restoranima i barovima. 

More je tirkizno plave boje, poprilično je plitko, a budući da se na dnu nalazi pijesak, ova plaža je idealna za dječje igranje u plićaku. 

Bitno je spomenuti kako je Vela plaža jedna je od najljepših plaža na Jadranu, a upravo je ona glavni razlog za razvoj turizma u Baški. Ljeti su česte gužve pa je na vrhuncu sezone gotovo nemoguće pronaći slobodno mjesto. 

Vela Plaža, Baška

Iako možda niste osoba koja može preživjeti gužvu, savjetujemo da je ipak posjetite. Tek toliko da iskusite njezine čari.

3. Plaža Oprna, Stara Baška

Plaža Oprna jedna je od najljepših i najnepristupačnijih plaža u Staroj Baškoj. Nalazi se u predivnom zaljevu smještenom prije mjesta Stara Baška. Jedan od načina kako možete doći do plaže je s kopnene strane uskim i poprilično neravnim stazicama. Vjerujte, vrijedi truda jer kad vidite ovo kristalno čisto more nećete požaliti niti sekunde što ste se odlučili okupati u njoj. 

Uz strme stazice, na izbor imate i izlete brodom iz Krka koji u svom programu imaju obavezan posjet upravo ovoj plaži ili pak taxi boat

4. Plaža Potovošće, Vrbnik

Većina vas je za Vrbnik već odavno čula. Što zbog predivnog Vrbničkog polja, a što zbog najpoznatijeg proizvoda - zlatnožutog vina Vrbničke žlahtine. 

Vrbnik je jedno od najstarijih mjesta otoka Krka, smješten na litici koja se strmo uzdiže 50-ak metara iznad mora. Uz prekrasnu prirodu i stare uske uličice, Vrbnik krije obilje divljih i pristupačnih plaža za koje malo tko zna. Iz tog su razloga savršene za one koje žele pobjeći od civilizacije i turističkih gužva. 

Tako u neposrednoj blizini Vrbnika možete naići na plažu Nuluk, Pod Kovač i Kozicu, a nešto dalje nalazi se i plaža Potovošće.

Ova predivna šljunčana plaža nalazi se oko 2 km južno od Vrbnika i do nje je moguće doći brodom ili kroz borovu šumu. More je kristalno čisto, a zaljev nudi predivan pogled na obalu obližnjih brda. Tijekom turističke sezone otvoren je manji lokal koji nudi osvježavajuća pića i suncobrane.

5. Sv. Marak, Vrbnik

Još jedna udaljenija plaža naziva se Sv. Marak, a nalazi se pored naselja Risika nedaleko Vrbnika. To je lijepa i prirodna pješčana plaža iza koje se nalazi travnjak s nekoliko manjih stabala - savršeno mjesto za bijeg od jakog sunca. 

Tražite smještaj? 

Pozivamo vas da posjetite Krk i rezervirate smještaj u Hotelima Krk!  Za svakog imamo ponešto.

Tako za one koji žele biti blizu mora i borove šume, preporučujemo Hotel Resort Dražicu koji se sastoji od hotela Dražica, vila Lovorke i Tamaris s dva vanjska bazena i aquagunom, a za one koji traže intimno i luksuzno mjesto poznato po visokoj kvaliteti usluga, preporučujemo naš najekskluzivniji objekt - Boutique Hotel Marina.

Imate li pitanja, slobodno nam se javite!

Rezervirajte smještaj već sada!

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics