Izbornik Rezerviraj

Kako doći na otok Krk i grad Krk?

24.09.2018

Koja je čarobna formula za putovanje bez stresa kroz Hrvatsku do vašeg odredišta - otoka Krka? Nažalost, ne postoji samo puka činjenica da se uvijek može dogoditi nešto nepredvidljivo. Ipak, možete uzeti u obzir puno toga kako biste osigurali što jednostavnije putovanje. Napokon ste na odmoru i nema ništa bolje od sigurnog i ugodnog dolaska koji će označiti njegov početak.

Evo nekoliko savjeta i nekoliko informacija koje treba imati na umu prije i za vrijeme vašeg putovanja:

Započnite s pravim graničnim prijelazom

Glavne prometnice mogu voditi do velikih graničnih prijelaza, ali to ne znači da su pravi izbor za vas! Tijekom vrhunca sezone, oko ljeta, ali i proljetnih i zimskih praznika naoružajte se strpljenjem tijekom ulaska u Hrvatsku. Dva najprometnija granična prijelaza, Macelj i Bregana, nalaze se u blizini glavnog grada Hrvatske  - Zagreba, a većina putokaza vodi vas upravo do tamo, što se na prvu čini kao i najbrži put. No, kako bi izbjegli dugo i nepotrebno čekanje, putnici mogu koristiti nekoliko alternativa, ovisno o smjeru iz kojeg dolaze. Sjeverozapadno od Zagreba možete ići preko manjih graničnih prijelaza, poput Huma na Sutli i Harmice ili Jurovski Brod i Pribanjci, jugozapadno od Zagreba. Ako dolazite iz istočne Austrije, Češke ili Slovačke, uzmite u obzir granične prijelaze poput Trnovec, Mursko Središće, pa čak i Goričan - granični prijelaz s Mađarskom. Putnici koji ulaze u Hrvatsku u blizini Rijeke ili Istre vjerojatno će se mimoići sa onima koji čekaju na prometnijim prijelazima kao što su Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa. Alternativa su Prezid, Jelovice i Požane.

Krenite jednostavnim putem do otoka Krka

Neka bude ugodno i brzo! Razrađena mreža autocesta  provesti će vas kroz prekrasan krajolik koji oduzima dah. Iako morate platiti cestarinuu koja varira ovisno o udaljenosti i o doba godine. Bez obzira iz kojeg smjera krećete, sve rute vode do Krčkog mosta. Ako u Istru uđete u Hrvatsku, koristite državne ceste 21, 44 i A8 (E751) prema Rijeci, a zatim nastavite duž A7 koja vas vodi do mosta. Ako odaberete granični prijelaz Rupa sjeverno od Rijeke, znači direktno ćete doći na autocestu A7. Ovisno o graničnom prijelazu na sjeverozapadu Hrvatske, možete koristiti i autoceste A4 Goričan-Zagreb, A2 Macelj-Zagreb ili A3 Bregana-Zagreb, a zatim nastaviti ka A1 Zagreb-Split prema obali. Na raskrsnici Bosiljevo nastavljate autocestom A6 Zagreb-Rijeka koja vas vodi do autoceste A7. Ako dolazite s juga autocestom A1, izađite na Žuta Lokvu i nastavite državnom cestom 23 prema Senju na obali. Kad stignete tamo, nastavite dalje prema sjeveru, po takozvanoj "Jadranskoj magistrali" (E65), iako tehnički nije autocesta, već slikovita cesta uz obalu.

Predivan mediteranski krajolik

Svi putevi vode do Krčkog mosta

Impresivan prizor za izvrsnu fotografiju, Krčki most povezuje kopno i otok te je dugačak gotovo 1,5 km. Posjetitelji koji idu na otok trebaju jednu cestarinu (5 € za automobil), koja se naplaćuje samo u jednom smjeru. Da biste došli do grada Krka, sve što morate učiniti je nastaviti državnom cestom 102 i za manje od pola sata stigli ste do svog odredišta. 

Pronalazeći svoj put oko Krka

Tražite Boutique Hotel Marina? Sjajno mjesto u središtu grada, u pješačkoj zoni, ali na prvi pogled, može se učiniti dosta izazovno za dolazak do samog hotela. Kada dođete do grada Krka državnom cestom 102, izađite na prvi izlaz na kružni tok i uđite u ulici Stjepana Radića. Nastavite 1 km, pa skrenite desno u ulicu Slavka Nikolića. Spustite se ovom cestom dok ne dođete do kružnog toka na kojem idite na četvrti izlaz u Šetalište Sv. Bernardina, koja prati obalu. Na ovom mjestu možete pronaći mjesto za parkiranje i obratiti se recepciji za pomoć s vašom prtljagom. Na recepciji će vam biti osigurana parking karta za cijeli vaš boravak. Ako je vaše odredište  Resort Dražica, onda će vam put do tamo biti vrlo jednostavan. Na kružnom toku ne izlazite na izlaz koji vodi prema gradu Krku, nego nastavite prema Baški. Vozite 2,5 km, a potom skrenite desno prema gradu Krku i uz  ulicu Narodog preporoda vozite samo ravno do raskrižja, tj do skretanja prema Ružmarinskoj ulici koja vodi ravno do Resorta Dražica. 

Izbjegavajte moguće prometne gužve

Ne možete utjecati na nepredvidive događaje koji dovode do prometnih gužvi, ali možete vrlo vjerojatne zastoje u određeno doba godine. Ako morate putovati vikendom i to tijekom sezone, pokušajte ići  rano ili kasno u danu, čak i noću, ali u svakom slučaju nema garancije. Najbolje vrijeme za putovanje svakako je radnim danima, posebice sredinom tjedna. Gosti koji se vraćaju u Hrvatsku trebali  bi razmisliti i o kupnji ENC uređaja za autocestu. To vam može uštedjeti neko vrijeme, pa čak i novac, dugoročno. Osim početne investicije za uređaj, plaćate i manje cestarinu jer uvijek ostvarujete popust na plaćanje unaprijed. Korisnici ENC-a također imaju na raspolaganju zasebnu traku na naplatnim stanicama. 

Prometna gužva

Budite u toku s prometom i vremenskim uvjetima

Toplo, uz lagani povjetarac i izvrsnu vidljivost. Savršeni vremenski uvjeti mogu vas pratiti na svakom koraku, ali budite spremni i na nepovoljnije vremenske uvjete. Ponesite dovoljno tekućine te prilagodite svoju vožnju vremenskim uvjetima. Ako slučajno zapuše bura, Krčki most mogao bi se privremeno zatvoriti. S druge strane, kako biste izbjegli moguće nerede na cesti, prilagodite svoje putovanje prometnim informacijama na radio stanici poput HRT2, a koje se emitiraju i na nekoliko jezika ili će vam se automatski uključiti automobilski klub (HAK) za trenutno stanje u prometu i stanje na cestama.

 Ako vas na autocesti čeka zadržavanje,možete nastaviti i državnom cestom ili iskoristiti pauzu za odmor i malo osvježenja, ispružiti noge i pustiti djecu da se igraju neko vrijeme.


Želimo Vam sigurno i sretno putovanje

Napravite domaću zadaću, napravite grubi plan i krenite sa samo jednom stvari - na krajnje odredište, prekrasnim gradom Krkom koji vas čeka raširenih ruku!

 

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics