Covid-19: Važne informacije
Izbornik Rezerviraj

Savršena jesen na otoku Krku 2018.

18.10.2018
Savršena jesen na otoku Krku 2018.

Stigla je jesen! Obavila je prirodu raznim tonovima boja, donijela je divne poklone, mir i spokoj. Vrijeme je ugodno, manje je gužve nego u ljetnim mjesecima te je upravo sada pravo vrijeme da aktivno istražite dragulje otoka Krka – prirodno i kulturno-povijesno naslijeđe.

Vrijeme je da budete aktivni

Ostavite sve svoje brige za sobom, izađite i provedite aktivno vrijeme na otvorenom!

Na otoku ima više od 300 km pješačkih staza – izaberite kuda želite ići. Pješačite kroz šume, uz vinograde i maslinike središnjeg i zapadnog dijela otoka, istražite stjenovit sjever i jug, popnite se na vrhove na više od 500 m nadmorske visine, otkrijte skrivene uvale i samotne plaže, upijte ljepotu krajolika koji vas okružuje.

Ako želite proći svim pješačkim stazama i pješice potpuno upoznati otok, za to će vam trebati 12 dana. Kako biste bili brži, skočite na bicikl! Većinu pješačkih staza moguće je koristiti i kao biciklističke staze, što Krk čini jednom od najboljih destinacija za ljubitelje biciklizma.

Provedite vrijeme u prirodi

Aktivni odmor na otoku Krku

Možete i mirnijim tempom posjetiti jedinstvene prirodne atrakcije na otoku! Uđite u prekrasnu špilju Biserujku s fascinantnim formacijama i šest endemskih vrsta. Duboko udahnite dok razgledavate plantažu smilja s koje se pruža pogled na Krčki most i saznajte više o povijesnim kuriozitetima. Promatrajte ptice, a u Ornitološkom rezervatu Kuntrep na sjeveroistočnom dijelu otoka Krka obratite pažnju na bjeloglave supove.

Otkrijte različite atrakcije otoka

Prošećite kroz prošlost divnog grada Krka u kojem je nekoć živjela moćna hrvatska plemićka obitelj Frankopan. Slijedite tragove ranohrvatskog opismenjavanja istražujući glagoljske spomenike u Jurandvoru pokraj Baške, Glavotoku, Vrbniku, Omišlju, Dobrinju i na otočiću Košljunu.

Najljepši pogled i dozu adrenalina pružit će vam vožnja Edison zipline-om u blizini Baške, a ako želite upoznati fascinantni podvodni život, posjetite akvarije u Krku ili Baški.


 

Počastite se autentičnim krčkim okusima

U potrazi za jedinstvenim aromama krčke gastronomije posjetite barem jedno obiteljsko seosko gospodarstvo ili malu tvrtku. Probajte pršut i sir - dvije izvrsne krčke delicije koje savršeno odražavaju okruženje i klimu otoka. Počastite se i specijalitetima od janjetine, šurlicama - tradicionalnom tjesteninom, izvrsnim jelima od ribe i morskih plodova te čašom čuvenog vina Vrbničke žlahtine. Sjetite se kao suvenir ponijeti kući med i maslinovo ulje kako bi vas podsjetili na divne okuse otoka Krka.

Priuštite si romantični odmor

Iznenadite svoje najdraže jesenskim odmorom na Krku! Ponovno zapalite iskru ljubavi u svojoj vezi posvećujući svoje vrijeme partneru – opustite se u bajkovitim smještajnim objektima kao što je Boutique hotel Marina, uživajte u ukusnim jelima, budite aktivni i jednostavno provedite zajedno prekrasne trenutke.

Zaljubite se u Krk

Dani postaju kraći, a sunce slabije, možda povremeno padne kiša, ali Krk će vas svejedno ostaviti bez daha! Dakle, pobjegnite nakratko od svakodnevice i uživajte u ispunjujućem jesenskom odmoru na Krku!

Rezervirajte online

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit