Izbornik Rezerviraj

Krčke atrakcije - istražite glavne znamenitosti na otoku

29.07.2020
Krčke atrakcije - Dvorac Frankopan u gradu Krku

Prekrasno raznolika, fascinantna i jedinstvena - privlačnost Krka nadilazi zadivljujuće plaže i kristalno čisto more! Krenite u razgledavanje otoka i otkrijte glavne atrakcije Krka za poseban dodir vašeg odmora:

Ostavština Frankopana

Krenite stazom povijesti otkrivajući nasljeđe Frankopana! Poznata hrvatska plemićka obitelj imala je svoje uporište na otoku, a njihovo nekadašnje imanje danas je mjesto koje treba posjetiti. Prilikom posjete dvorcu Frankopan lako bi ste mogli zamislit život kakav je bio u to doba.

Među ostalim krčkim atrakcijama vezanim uz Frankopane je i Košljun, otočić koji se nalazi između grada Krka i Punta. Obitelj Frankopan uvelike je podržala franjevački red koji je i danas ovdje prisutan. Osim razgledavanja samostana i muzeja, posjetitelji mogu uživati ​​u miru botaničkog vrta.

Neprocjenjiva baština glagoljaša

Spomenici glagoljici spadaju u jedinstvene krčke atrakcije. Najstarije slavensko pismo koristili su Hrvati gotovo tisućljeće sve do 19. stoljeća. Osim Bašćanske ploče, najstarijeg dokumenta u kojem se spominje hrvatsko ime, Krk ima i brojne druge primjere glagoljaške baštine. Dakle, slijedite Stazu glagoljice u blizini Baške i svakako istražite mjesta poput samostana Glavotok te naselja Vrbnik i Dobrinj.

 Krčke atrakcije - Staza glagoljice u Baški

Čarobne krčke atrakcije - povijesni gradovi

Lutajte uskim ulicama drevnih gradova na Krku! Uz posjet srednjovjekovnoj jezgri grada Krka, proučite povijest Omišlja i Vrbnika. Oba su mjesta na liticama, svaki sa svojim posebnim šarmom. Također, ne propustite drevni kompleks Fulfinum-Mirine kraj Omišlja te ne zaboravite kušati autentičnu vinsku žlahtinu u Vrbniku.

Prirodne atrakcije Krka - špilja Biserujka

Uđite u svijet veličanstvenih oblika i formacija u špilji Biserujka! Smještena u blizini sela Rudine, špilja je jedna od glavnih prirodnih atrakcija Krka i sjajan izbor za jednodnevni izlet.

Izvor slike - http://www.krk.hr

Pobliži pogled na podvodni svijet

Zaronite u impresivan svijet ispod morske površine! Ako ste radoznali i žeite saznati više o životinjskim vrstama,  svakako preporučamo akvarije u gradu Krku i Baški. Zašto ne biste u šetnju podmorjem podvodnog parka Punat?

Krčke atrakcije za nezaboravne trenutke odmora

Prekrasne plaže, mediteransko zelenilo i ljupko more - otok Krk ima sve to i još puno više! Dakle, posjetite fascinantne znamenitosti na 'zlatnom otoku' Jadranskog mora i doživite jedinstveno iskustvo odmora.

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics