Izbornik Rezerviraj

Skrivena podmorska špilja na Krku

30.04.2023
Ronjenje na Krku (izvor fotografije: Turistička zajednica općine Vrbnik)

Psssst, otkrit ćemo vam jednu tajnu! Podmorski svijet oko otoka Krka jednako je prekrasan kao njegov raznolik kopneni krajolik. Špilja Biserujka možda je najpoznatija geomorfološka znamenitost na otoku, ali želimo vam otkriti skrivenu špilju pod morem u blizini Vrbnika na istočnoj obali Krka. 

Podmorska špilja u Vrbniku

Upravo ondje, na vrhu litice, ponosno se uzdiže živopisan gradić Vrbnik koji dio svojeg šarma i tajnovitosti krije od pogleda. Naime, ispod litice i u blizini uvale smjestila se predivna špilja. Nazivamo je skrivenom podmorskom špiljom jer joj nije lako prići. 

Ronilac mora zaroniti do dubine od 15 metara kako bi došao do ulaza u špilju. Samo pet ronioca odjednom može ući u ovu podmorsku formaciju u obliku trostrane prizme. U špilji postoji otvor kroz koji ulazi danja svjetlost ako su vremenski uvjeti povoljni.

Grad Vrbnik na Krku u blizini kojeg se krije podmorska špilja (izvor fotografije: Turistička zajednica općine Vrbnik)Grad Vrbnik na Krku u blizini kojeg se krije podmorska špilja (izvor fotografije: Turistička zajednica općine Vrbnik)

 

Kad uđu u špilju, ronioce očekuje velik broj predivnih podmorskih vrsta. Tu su morski puževi, rakovi, hobotnice, školjke, a možda i pokoji ugor ili glavoč. Možete se diviti nevjerojatnim djelima Majke prirode i uživati u miru i tišini podzemnog svijeta.

Podmorsko blago

Otkrijte tajne podmorja na otoku Krku! Naravno, otkrit ćete i mnogo više odlučite li se roniti oko Vrbnika jer vas u blizini otoka očekuju brojna uzbudljiva mjesta za ronjenje. Ipak, ronjenje do skrivene podmorske špilje u podnožju litice na kojoj se uzdiže Vrbnik svakako je poseban doživljaj ronjenja na Krku. I jedinstveno iskustvo koje ćete pamtiti zauvijek.  

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics