Izbornik Rezerviraj

Špilja Biserujka - top prirodna atrakcija na otoku Krku

23.06.2020
Špilja Biserujka na otoku Krku (Izvor slike - http://www.spilja-biserujka.com.hr/index.html

Zastanite na trenutak pred veličanstvenim prirodnom kreacijom - Špilja Biserujka na otoku Krku! Poznata i kao Vitezićeva špilja ili Slivanjska jama, naziv 'Biserujka' seže do legende o skrivenom gusarskom blagu. Špilja, međutim, nudi mnogo više od samo fascinantne priče.

Zapanjujući geomorfološki oblici

Smještena uz more, špilja Biserujka će Vas ostaviti bez daha već na samom ulazu. S dužinom od nešto više od 100 m, spilja je podijeljena na: Usta, Balkon, Osovina, Velika dvorana, Sjeverni kanal, Lučna dvorana i Dvorana čempresa. Dok hodate pećinskom stazom, ne možete se ne diviti veličanstvenim geomorfološkim oblicima. Potrebne su tisuće godina da se stvore špiljske formacije poput vapnenačkih sintera, stalagmita i stalaktita.  

 

              

                                                  Izvor slike - http://www.spilja-biserujka.com.hr/foto_eng.html                                                          

Bogat biljni i životinjski svijet

Očaravajuće špiljske formacije možda će vam prvo zapeti za oko, ali špilja Biserujka također se može pohvaliti i bogatim životinjskim svijetom! Otkriveno je čak 28 vrsta, od kojih je 6 stenoendemskih. Drugim riječima, vrste poput pseudoskorpiona praktički ne žive nigdje drugdje.

Isplanirajte svoje putovanje

Špilja Biserujka nalazi se na sjeverozapadnom dijelu otoka Krka u blizini sela Rudine. Spilja je udaljena od g

rada Krka nešto više od 20 km. Unutarnja temperatura gotovo  nikad ne prelazi 15 ° te  pruža lijepo osvježenje u ljetnim mjesecima. Ako se odlučite za 30-minutnu šetnju poučnom stazom izvan špilje prema uvali Slivanj, osvježenje neće ne nedostajati.

Radno vrijeme:  travanj, listopad 10-15; svibanj-lipanj 09-17; srpanj-kolovoz 09-18; rujan 10-17

Telefon: +385 98 211 630 ili  +385 51 856 052

 

Izvor slike - http://www.spilja-biserujka.com.hr/poucna_staza_hr.html

Atrakcija koja se mora posjetiti 

Špilja Biserujka, koja se redovito navodi kao jedna od glavnih atrakcija na otoku Krku, prirodno je čudo koje se ne smije propustiti. Špilja je jednako privlačna djeci i odraslima što je čini izvrsnom destinacijom za obiteljski izlet. Djeca do 5 godina mogu ga posjetiti besplatno. Cijena ulaznice za djecu između 5 i 12 godina je 20,00 kn, a 30,00 kn za odrasle. Stoga, ne propustite priliku vidjeti ovu nevjerojatnu prirodnu atrakciju tijekom odmora na Krku!

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics