Izbornik Rezerviraj

Obzova, Krk – Uspon na najviši vrh na otoku

27.07.2022
Obzova, najviši vrh otoka Krka

Korak po korak do Obzove na Krku! Za sjajan osjećaj postignuća, za bavljenje aktivnošću, za nevjerojatne vidike. Najviši vrh otoka Krka sjajna je izlika za avanturu pješačenja na vašem odmoru.  

Pogled s vrha 

Duboko udahnite i uživajte u pogledu na otok Krk, Kvarnerski zaljev, okolne otoke kao što su Rab, Cres i Lošinj te planinu Velebit na kopnu. Na nadmorskoj visini od 569 m, Obzova svakako pruža jedan od najboljih pogleda na Krku. Zapravo je riječ o 6. najvišem otočnom vrhu u Hrvatskoj.

Kako do Obzove 

Potrebno je svega nekoliko sati kako biste stigli do vrha! Do vrha vode tri označene staze, od kojih je najpopularnija kružna ruta od Treskavca, preko Velog vrha, do Obzove, jer je ujedno i najmanje zahtjevna ruta. Početna se točka već nalazi na uzvisini, na cesti od grada Krka do Baške, pa visinska razlika i nije toliko velika. U ovom devedesetominutnom pješačenju mogu uživati i obitelji s djecom ili kućnim ljubimcima. 

Početna točka druge rute nalazi se u mjestu Bašćanska Draga, a do Obzove treba dva sata. Za treću stazu s početnom točkom u Puntu (Prgava) treba otprilike 20 minuta dulje. 

Savjeti za pješačenje 

Obuća, tekućina i vremenska prognoza! To su tri stvari o kojima trebate razmisliti prije uspona na Obzovu na Krku. Na kraju krajeva, hoda se po kamenitom tlu ispresijecanom grmljem te gotovo da i nema hlada, posebno u višim dijelovima. Stoga obvezno morate imati tenisice ili cipele za pješačenje, te dovoljno tekućine, pogotovo u ljetnim mjesecima. 

Snažno se preporučuje i da provjerite vremensku prognozu. Također se preporučuje izbjegavanje podnevnog sunca u ljetnim mjesecima. Slično tomu, potrebno je obratiti posebnu pažnju na eventualne obavijesti o buri tijekom hladnijih mjeseci jer ona može utjecati na uspon. 

O kao Obzova 

Slovo O kao „Oh, vau!”. Jer upravo ćete se tako osjećati u trenutku kad se uspnete na najviši vrh otoka Krka. Iako uspon možda nije najzahtjevniji, vaše tijelo i um bit će vam zahvalni na trudu. Stoga dodajte Obzovu na svoj popis za otok Krk i budite nadahnuti avanturom pješačenja!  

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics