Izbornik Rezerviraj

Zimski praznici na otoku Krku

22.12.2020
Zimski praznici na Krku

Sve je sjajno i svijetlo, čak i kad nije bijelo! Otoci na Jadranskom moru možda nisu mjesto na kojima možete očekivati ​​zimsku čaroliju, ali ima nešto uistinu čarobno u završnom poglavlju godine kraj mora. Vrijeme je za razmišljanje i nadu u sjajnu budućnost, vrijeme za opuštanje i uživanje, vrijeme za nezaboravne trenutke u dobrom društvu. Pogledajte što nevjerojatni zimski praznici na Krku obično uključuju:

Zvončići sve... do prosinca

Sjajne zvijezde koje sjaje na morskoj površini na mjesečini. Šarene lampice ukrašavaju ulice svakog mjesta i grada na otoku. Zimski praznici na Krku ne nude samo posebnu svečanu notu, već i brojna božićna slavlja.

Tijekom mjeseca prosinca obično se održavaju razne predstave i događanja za djecu, radionice, koncerti, (biciklističke) utrke, sajmovi sa domaćim proizvodima i lokalnom hranom. Napokon, sve je u tome da se izvrsno zabavite na otvorenom uz šalicu kuhanog vina i kobasicu ili dvije, slušajući vesele božićne pjesme na svakom koraku. Sve to služi kao savršeno zagrijavanje za najsjajniju zabavu u godini - Silvestrovo! Ima li boljeg načina za dobrodošlicu novom poglavlju od vatrometa koji blista nad morem?

Neodoljiva hrana ... svuda uokolo

Ovo je jedno ukusno blagdansko vrijeme. Krk je poznat po nevjerojatnoj kuhinji pa je sjajan trenutak za uživanje u izuzetnim jelima. Bilo da je riječ o delicijama od bakalara tipičnim za prosinac ili poznatom janjećem mesu, lokalni specijaliteti uz čašu vina žlahtina apsolutni su vrhunac zimskih praznika na Krku.

Jedinstvene tradicije na Krku

Uređenje stabala, kuće i grada. Obiteljska okupljanja uz ukusnu regionalnu hranu. Dobre želje među prijateljima. Tipične svečane aktivnosti prisutne su na Krku baš kao i drugdje u Hrvatskoj. Ipak, postoje određeni običaji koji se prvenstveno nalaze na otoku, a kojima možete svjedočiti tijekom zimskih praznika na Krku. Postoji "komoštranje" (lanac koji se vuče po popločanim ulicama grada Krka) neposredno prije Božića i "koledanje" (pjevanje tradicionalnih pjesama od vrata do vrata) između Božića i Bogojavljenja.

Izvrstan poklon za kraj godine

Mir i tišina poklonjeni u sjajne svečane boje ... Zimski praznici na otoku Krku dolaze s čarobnim dodirom i obećavaju lijepo, nezaboravno vrijeme uz more.

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

[email protected]

Pošalji upit

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like - Sojern

 

Google tag manager - Google analytics