Dani bakalara u restoranu Marina

Prosinac je mjesec blagdana, okupljanja, darivanja, veselja, kuhanog vina i bakalara. Pozivamo Vas u restoran Marina na blagdansku gastro manifestaciju "Dani bakalara", u periodu od 07. do 24.12. 2019.
Povijest bakalara
Godine 1432., zahvaljujući mletačkom trgovcu Pietru Queriniju bakalar dolazi u Veneciju. Querini doživljava brodolom na obalama sjeverne Norveške, kraj Lofotenskih otoka. Kako bi njegovih 10 mornara preživjelo, iskrcavaju se na obalu Norveške te se hrane sušenim bakalarom. U to doba, bakalar stiže i u Dalmaciju. Duž Hrvatskog Jadrana, danas je bakalar neizostavan dio badnjeg stola.
Dani bakalara u restoranu Marina
Već tradicionalno, tijekom prosinca, u restoranu Marina od 07. do 24.12.2019. možete kušati delicije od bakalara. Na meniju će se naći bakalar na bijelo, rolice od bakalara u umaku od rajčice, zapečeni bakalar s ovčjim sirom i povrćem, tagliatelle s bakalarom u umaku od kopra, a za one koji žele probati sve delicije na jednom tanjuru tu su tris i cinquina od bakalara.
Adventsko doba idealna je prilika kako bi zahvalili poslovnim partnerima, prijateljima, ali i obitelji za godinu koja je iza nas. U periodu od 07.12.2019. do 06.01.2020. u restoranu Marina organiziramo domjenke za minimalno 6-8 osoba, uz prethodnu najavu.
Posjetite nas i okusite dašak predblagdanskog ugođaja!