Izbornik Rezerviraj

Dani bakalara u restoranu Marina

Restoran Marina poziva vas od 9.12.-24.12. na skromnu ribu kraljevskog okusa koja je još Vikinge prehranjivala tijekom dugih plovidbi. Naravno, riječ je o bakalaru - danas zasigurno jednoj od najcjenjenijih riba na svijetu.

Adventsko doba mnogima je najljepši dio godine. 

S oduševljenjem se iščekuju Badnjak i božićni blagdani, vrijeme druženja za blagdanskim stolom s obitelji i prijateljima. A upravo se za Badnjak već tradicionalno na svakom stolu nađe bakalar.

Jela od bakalara u restoranu Marina

Ukoliko ste ljubitelj jela od bakalara, ne propustite posjetiti naš restoran Marina. U periodu od 9. do 24. prosinca na jelovniku će se naći birana jela od bakalara kao što su
bakalar na bijelo, krčki brudet i filet bakalara u žlahtini, a za one koji žele isprobati i više jela na jednom tanjuru tu su tris i cinkvina od bakalara.

U restoranu Marina možete prirediti zabave i domjenke za poslovne partnere ili uživati u druženju s prijateljima i obitelji uz delicije spravljene od bakalara. 

Nakon dobrog jela preporučamo vam da se uputite na Velu placu. U sklopu blagdanske manifestacije „Advent na placi“ 15. i 22 . prosinca na glavnom krčkom trgu održat će se prigodni koncerti, gdje ćete moći razgledati mali sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina i počastiti se kojom čašom kuhanog vina.

Trebate li bolju preporuku? 

Pogledajte naš jelovnik

Bakalar na bijelo, bakalar na crveno…

Bakalar na bijelo i crveno

Bakalar se uzduž obale doista priprema na bezbroj načina. Naši stari bakalar su pripremali u zemljanom loncu s ploškama krumpira, češnjakom, slanim srdelama, rajčicom i lukom, dok je danas jedan od najomiljenijih recepata, koji ćete naravno naći i u ponudi restorana Marina, bakalar na bijelo:

Bakalar na bijelo

Potrebne namirnice (za 6 osoba):

Način pripremanja:

Bakalar se može tući, ali ne mora, već ga treba 12-24 sata močiti u malo vode, toliko da je pokriven. Kada je bakalar nabubrio, stavi se kuhati u vodi u kojoj se močio dok potpuno ne omekša, zatim se odvoji od kosti i kože. Čisto meso bakalara može se sitno samljeti i spojiti u posudu s prethodno skuhanim krumpirom. Doda se malo ugrijanog ulja, a po želji može se dodati i hladno, zatim protisnuti ili sitno isjeckani češnjak te peršin. Začiniti po želji paprom i solju. Bakalar dugo miješati ručno ili strojem iznad pare dok ne postane pjenast, a po potrebi razrijediti ga njegovom vlastitom vrućom juhom.

Prije posluživanja bakalar poprskamo s malo maslinovog ulja i poslužimo uz pecivo ili prepečeni kruh.

Brojne verzije recepta postoje i za bakalar na crveno u koji se osim češnjaka, peršina, krumpira i maslinova ulja najčešće dodaju sušene ili pasirane rajčice s malo vina i prstohvata šećera da ubije kiselost. U novijim inačicama mogu se naći i dodaci kao što su pinjoli, suhe grožđice, crne masline i filetirani slani inćuni.

Prijava na newsletter
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Dražica Hotel Resort

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 655 755

info@hotelikrk.hr

Pošalji upit

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.
Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića. U slučaju da ne želite da naša stranica učitava kolačiće odaberite ˝Odbijam kolačiće˝, no želimo Vas obavijestiti da će u tom slučaju naša stranica raditi otežano te Vam se možda neće učitati svi željeni sadržaji.

Sendgrid  - Google maps - Facebook like

 

Google tag manager - Google analytics