Izbornik Rezerviraj

Dani janjetine i sira u restoranu Marina

Od 4.5. do 27.5.  održava se druga etapa gastro manifestacije Krk Food Fest. Ovog puta, glavnu ulogu imaju krčka janjetina i krčki ovčji sir. Dođite u restoran Marina, jedan od 100 vodećih restorana u Hrvatskoj, i uživajte u domaćim specijalitetima.  

Završila je prva proljetna etapa gastro manifestacije Krk Food Fest - Dani šurlica i šparoga.

Nakon ovih lakših namirnica, ljubitelji mesa su napokon došli na svoje! Počela je druga etapa tradicionalne manifestacije Krk Food fest u kojoj glavnu ulogu imaju janjetina i ovčji sir!

Krčka janjetina i domaći ovčji sir: vrhunske delicije jedinstvenog okusa

Krčki ovčji sir je autohtoni otočki sir po kojem je otok Krk, uz sve ostale delicije, dobro poznat širom Hrvatske, a i svijeta. 

Spada u skupinu polutvrdih i polumasnih sireva, žućkaste je boje, a zbog otočke vegetacije i začinskog bilja kojim se ovce hrane, karakterizira ga intenzivan i specifičan miris te izražen, aromatičan i bogat okus. Uz ovčji sir, možete probati dimljeni ovčji sir i sireve prirodno obogaćene aromom začinskih bilja kao što su ružmarin, orah ili kadulja. 

Krčka janjetina poznata je po svom aromatičnom okusu

 

Gdje su gastro događaji, tu je i restoran Marina

Boutique hotel Marina najekskluzivniji je objekt u sastavu hotelske kuće Hoteli Krk u sklopu kojeg se nalazi i zvijezda ovog članka - gurmanski restoran Marina

Restoran Marina uvršten je među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj u čijem se ugodnom ambijentu uz samo more svatko može prepustiti gastronomskim užicima krčke, nacionalne i internacionalne kuhinje.

U restoranu Marina uživajte u gastro delicijama tik uz more

U jelovnik restorana Marina nastojimo uvrstiti čim više domaćih namirnica, stoga ne čudi što sudjelujemo i u gastro manifestaciji Krk Food Fest.

Tako od 4.5. do 27.5. uz redovitu bogatu ponudu vrhunskih jela, u ponudi će se naći i promotivni menu s jelima od janjetine i sira po vrlo povoljnim cijenama.

 

Specijaliteti od janjetine u restoranu Marina 

Ove smo se godine odlučili za provjereno dobra, klasična jela od janjetine, a pripremili smo i promotivni Bodulski pijat koji će se nuditi po cijeni od samo 100,00 kuna, a na kojem će se naći pečena janjetina i krumpir s ovčjim sirom i kaduljom.

A na meniju će se naći i slasna pečena janjetina s mladim krumpirom. Za one koji neće moći doći i isprobati kako to rade chefovi u restoranu Marina, odlučili smo podijeliti i recept. 

Pečeni janjeći but s mladim krumpirom i ružmarinom (4 osobe)

Janjeći but nasoliti i staviti u posudu s maslinovim uljem, zapeći u pećnici na 220 stupnjeva, s obje strane dok na površini ne dobijete zlatno žutu  boju.

Dodati vino, ružmarin, češnjak i malo povrtnog temeljca, smanjiti temperaturu na 180 stupnjeva, peći 1,5 h do 2 h. U toku pečenja meso podlijevati temeljcem. Pola sata prije kraja pečenja dodati krumpir i kapulu rezanu na veće komade.

 

Krk je između ostalog poznat po kvalitetnim vinima od kojih je najpoznatija Vrbnička žlahtina. Preporučujemo da uz ove gastronomske delicije uživate u ovom kvalitetnom suhom vinu svjetložute boje.

Dobar tek!

Kontakt:

MARINA Hotel & Restoran
Obala Hrv. mornarice 8, 51 500 Krk 
Tel. 00385 (0)51 221 128   Fax. 00385 (0)51 221 357 
marina@hotelikrk.hr 


Pogledajte restoran Marinu Rezervirajte smještaj

Prijavi se i ostvari 5% popusta
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite 5% kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Dražica Hotel Resort

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 655 755

info@hotelikrk.hr

Pošalji upit

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit