Izbornik Rezerviraj

Tjedan bundeve u restoranu Marina! Dođite i uživajte u kraljici jeseni!

01.11.2017 - 08.11.2017
Tjedan bundeve u restoranu Marina

Bila kuhana, pečena, pripremljena kao pire, ukusna juha ili nadjev za pitu, bundeva uvijek očarava svojim okusom i bogatstvom boja. Da bi se uvjerili u njezino savršenstvo, od 1.11 do 8.11 dođite u restoran Marina gdje vas očekuju specijaliteti od bundeve.

Jesen se prepoznaje po bundevama. Malim, velikim, okruglim, duguljastim, debeljuškastim, žutim, zelenim, narančastim… ma ima ih svakakvih. Iako je dostupna od kolovoza do ožujka, najukusnija je u jesen zato što tada sadrži najviše hranjivih tvari.

A to dobro znamo u restoranu Marina. Iako ih volimo rezbariti za Noć vještica, još ih više volimo jesti i pripremati prave gastro specijalitete. A zašto toliko posebno obožavamo bundeve? Pa zato što se mogu pripremiti na gotovo sve načine! Krepka juha za hladne dane, slasna pita za uživanje ispod toplog pokrivača ili kao ukusni prilog uz pečenje. 

Od bundeve se može napraviti ukusna juha koja će vas okrijepiti u ove hladne dane

Uz sve ove božanstvene okuse koje izaziva u ustima, bundeva je prava jesenska kraljica zdravlja! Lako je probavljiva i bogata je antioksidansima, vlaknima, magnezijem, kalijem i vitaminima B, C, E i K. Njezina ljekovita i gastro svojstva već su odavno prepoznali liječnici, profesionalni kuhari i gurmani pa je vrijeme da joj i vi udijelite svoje povjerenje. 

1. Bundeva je prirodni lijek za… SVE!

Stara narodna poslovica ide: "Tko jede puno buče, bolovi u želucu ga nikad ne muče".

Bundeva je bogata antioksidansima, beta karotenom, vitaminima C i E zbog čega je idealna protiv srčanih bolesti, prehlada, gripa i želučanih tegoba.

2. Bundeva je siromašna kalorijama, a bogata mineralima

Bundeva sadrži 90 posto vode i samo 35 kcal na 100 grama mesa. Uz to što je lako probavljiva, bogata je raznim mineralima i vitaminima. Tu su kalij važan za rad srca, kalcij za izgradnju kosti, željezo za krvožilni sustav te mangan važan za zdravlje kože. 

3. Bundeva je odlična za problematičnu kožu

Ako dođete na gastro specijalitete od bundeve, iz restorana Marina ćete izaći s ljepšim tenom
 

Narodna medicina kaže kako bundeva djeluje djelotvorno izvana kako i iznutra. Ona sadrži enzime koji pomažu u uklanjaju suhih stanica kože zbog čega djeluje kao prirodni piling, a isto tako je bogata vitaminima A i C koji pomažu omekšati i umiriti kožu poticanjem proizvodnje kolagena što smanjuje znakove starenja.

4. Bundeva je bogata složenim ugljikohidratima

Bundeva je bogata složenim ugljikohidratima što znači da razinu šećera u krvi održava stabilnom. Zato je odlična i za one koji imaju problema s dijabetesom ili krvožilnim sustavom. 

5. Sjemenke bundeve smiruju i one s najslabijim živcima 

Sjemenke bundeve su odlična i zdrava grickalica te odličan dodatak jelima

Osim što su ukusna grickalica i zanimacija za zube, sjemenke su odličan izvor proteina. Tako šaka koštica zadovoljava polovicu dnevnih potreba za aminokiselinama i omega-3 masnim kiselinama poznatih kao čuvari srca, vida i raspoloženja. Djeluju umirujuće, antistresno, antioksidativno, a uz to snizuju kolesterol i poboljšavaju pamćenje. 

Možete ih jesti sirove, prepečene dodati u razna jela ili pripremiti namaz kojim možete namazati kruh ili ga dodati u variva, kolače i ukusne složence. 

6. Bučino ulje = savršena salata

Još jedan dobro poznati proizvod dobiven od kraljice jeseni je bučino ulje! Ulje bundeve je tamno zelenosmeđe boje i jedno je od najhranjivijih vrsta ulja. Odličan je izvor esencijalnih masnih kiselina, bjelančevina, zdravih ugljikohidrata te mnogih vitamina, a koliko je ukusni dodatak svakoj salati ili jelu, možete se uvjeriti u restoranu Marina.

Okus bučinog ulja upotpunit će svako jelo

Iako se bundeva najčešće peče u pećnici, od nje se mogu pripremiti ukusne juhe, jela od povrća, rižota, pa i deserti. Njezin pun, blago slatkasti okus izvrsno se slaže s različitim začinima od muškatnog oraščića, kima i klinčića do papra i đumbira. 

U svakom slučaju, bundeva je prava hrana za utjehu - hrana koja nas vraća u djetinjstvo, tj. u obiteljsku kuhinju i koja nam, dok je jedemo, daje osjećaj sigurnosti i pripadanja.

To je hrana od koje se jednostavno osjećamo bolje. 

Zato od 1.11 do 8.11. dođite do nas, u restoran Marinu i uživajte u tjednu bundeve!

Sigurni smo da ćete iz restorana otići sretni, zadovoljni i puni dobrih osjećaja!

Jesen u restoranu Marina - jelovnik

Dođite po dozu sreće u restoran Marina

Prijavi se i ostvari 5% popusta
Pretplatite se na naš newsletter i uštedite 5% kod Vaše sljedeće rezervacije. Budite među prvima koji će biti informirani o našim posebnim ponudama i promocijama, saznajte putne informacije, savjete i preporuke za savršen odmor na otoku Krku.

Dražica Hotel Resort

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 655 755

info@hotelikrk.hr

Pošalji upit

Marina Hotel & Restaurant

Pozivni centar / Recepcija

+385 51 221 128

marina@hotelikrk.hr

Pošalji upit